Jelenlegi hely

Paragrafus

Elismerték a rendőrök munkáját

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából tartottak állománygyűlést a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon.
 

Közlekedés Mindenszentekkor

Országszerte segítik rendőrök a biztonságos közlekedést a közutakon, illetve a temetők környékén. Mindenszentek és halottak napja alkalmából szeretteinkre emlékezünk és emiatt gyakorlatilag az egész ország útra kel. Fontos tudni, hogy ez az időszak - különösen a 2016. október 29. november 1. közötti négynapos hosszú hétvége - az átlagosnál nagyobb veszélyt jelent a közlekedők számára.

Bűnmegelőzési ajánlások a Halottak Napjára

Mindenszentek és Halottak Napja közeledtével sokan látogatnak ki elhunyt szeretteik sírjához, hogy elhelyezzék a kegyelet virágjait és meggyújtsák az emlékezés gyertyáit.  Ilyenkor azonban gyakrabban fordul elő gépkocsi-feltörés, síroktól történő virág és koszorú eltulajdonítás, illetve alkalmi- vagy zseblopás. Hogyan előzzük meg?

Mobiltelefont lopott

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt M. Péter 22 éves budaörsi lakos ellen.

Bombával fenyegetett, egy óra alatt elfogták

Egy órán belül elfogták a budaörsi rendőrök azt a 28 éves gyanúsítottat, aki szeptember végén és tegnap hipermarketeket fenyegetett meg, hogy bombát helyezett el.

 

Kerékpáron és gyalogosan is a biztonság az első

Városunkban közlekedve számtalanszor látom, hogy a kerékpárosok (gyakran ráadásul mindenfajta védőfelszerelés nélkül) száguldanak át a zebrán. Ez a magatartás tilos és nagyon veszélyes is, hiszen a gyalogátkelőhelyen csak a gyalogosnak van elsőbbsége, ezért a kerékpárt is csak gyalogosan szabad áttolni. A következőkben a kerékpárosokra és a gyalogosokra vonatkozó szabályokat foglaljuk össze a balesetmentes közlekedés érdekében.

Autómentes nap a Kesjárnál

A budaörsi Kesjár Csaba Általános Iskola autómentes napot tart holnap. A budaörsi rendőrök irányítják a forgalmat az iskolába vezető utcák környékén. A iskola honlapján található térkép szerint gyalogosan mennek a gyermekek a tanintézménybe.

Új bűnmegelőzési előadó a kapitányságon

Egri Judit rendőr zászlós augusztusban kezdett bűnmegelőzési tanácsadóként a Budaörsi Rendőrkapitányságon. Vele beszélgettünk a tervekről és teendőkről.

Tilos a kerti hulladék elégetése

Szeptember első hétvégéjén nagyon sok  családi házban az a hétvégi program, hogy a nyaralás után rendbe teszik a kertet, összegyűjtik a letört gallyakat, lehullott leveket, egyéb kerti hulladékot és…; nos a helyes az, ha komposztba vagy zöldzsákba rakják, a helytelen, ha elégetik. Erről szól cikkünk.

Új, fiatal rendőrök érkeztek

Tiszthelyetteseket köszöntöttek a Budaörs Rendőrkapitányságon, melynek illetékességi területén 16 új rendőr állt szolgálatba,  Budaörsön 11 fővel bővül a létszám.

Oldalak