Jelenlegi hely

„Bizánc öröksége” a PostART-on

A Budaörsi Görögkatolikus Egyházközség és a Szent Demeter Közhasznú Alapítvány pár év szünet után ismét útjára indítja a „Bizánc Öröksége” című előadássorozatot, amelynek helyszíne (első előadás október 18-án) a PostART épülete lesz.

2016. október 4., kedd

Kocsis Fülöp: 1963. január 13-án született Szegeden. Tanulmányait Nyíregyházán és Rómában végezte Pappá szentelték Máriapócson 1989-ben. Szerzetessé szentelték Chevetogne-ban (Belgium) 1998-ban. Püspökké szentelték .Hajdúdorogon 2008-ban és 2015-től a Hajdúdorogi Főegyházmegye (s ezzel a Magyarországon élő görögkatolikusok) vezetője

Az első előadás október 18-án, kedden kerül megrendezésre a régi posta épülete mögött üzemelő kulturális színtéren, a PostART-on. Az előadás A bizánci keresztények egyházképe címet kapta, és többek között szó lesz benne arról is, miért szükséges görögkatolikus templomot építeni a városunkban. (A templom a lakótelepen, a Szivárvány utca mellett épül, jelenleg félkész állapotban van.) A meghívott előadó Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita atya, a magyarországi görögkatolikus egyház vezető lesz.

Az előadáson való részvétel INGYENES, minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Bővebb információt az egyházközség honlapján találhatnak: www.szentdemeter.hu