Jelenlegi hely

Közélet

Garázsvásár a Tanodában

Első alkalommal szervez garázsvásárt vagy népszerű nevén bolhapiacot a Budaörsi Tanoda, az oda járó gyerekek ötlete alapján.

Mától egy hónapig: karácsonyi cipős doboz akció az Ajándék Bölcsiben

Mennyi szeretet fér egyetlen cipős dobozba? Sok. Hát még sok „cipősdobozba”! Márpedig évről évre sok ajándék készül szerte az országban, itt Budaörsön is több helyen, például a Masnis Házban.

Párszáz forintért ruhák, cipők, táskák és még jót is teszel!

Nagy mennyiségű, jó minőségű adomány ruhát kapott a Budakörnyéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete a Budapest First Lions Klubtól, amit úgy szeretnének hasznosítani, hogy darabonként párszáz forintért kiárusítják és a bevételt fordítják a saját működésükre.

Nyugdíjasfórum volt az érdekérvényítésről

„Partnerfórum az érdekérvényesítés erősítésére” címmel rendezett találkozót a Budaörsi Nyugdíjas Polgári Egyesület november 4-én délután az új nyugdíjas házban. Többen beszéltek a budaörsi önkormányzat civilszervezetekhez való viszonyáról, hol elismerően, hol meg igen kritikusan.Több egyéb, fontos, az időseket (is) érintő témát pendítettek meg, amelyekre érdemes lenne visszatérni.

Sikeres és vidám volt a II. Őszibarack Napok

Szombaton déltől a Szent Benedek Gimnázium tanulói (tíz fővel, két csoporttal indultak) és a budaörsi nyugdíjas klubok tagja (szintén két csoportban, bár jóval nagyobb létszámban) mérték össze nem csak gasztronómiai tudásukat a Postarton.

Tökfaragó verseny volt a Budaörsi Gazdapiacon

Október 29-én, szombaton tökfaragó verseny volt a Budaörsi Gazdapiacon.

Nem kérünk több óraátállítást

A magyarok 80 százaléka jelenlegi formájában eltörölné az óraátállítást – derült ki a Szallas.hu legfrissebb felméréséből. A mostani megoldás ellenzőinek a bosszúság mellett már kára is származott az óramutató kötelező csavargatásából, ezért a többség az állandóságot, vagyis a fix időszámítást támogatná.

Így emlékeztünk 1956-ra

Ma, október 23-án délelőtt 10 órakor az 1956-os emlékműnél a város és intézményeinek illetve helyi civilszervezetek vezetői koszorúztak a Szakály Mátyás utcában, a forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából. Tegnap este a városháza előtt a Göncz Árpád utca és a Bibó István tér ünnepélyes avatásával kezdődött a program, majd a nagyteremben a Vivart Budaörsi Sinfonietta ünnepi hangversenyére került sor.

"Nem hiszem el, hogy ez megtörtént velem!"

Elkezdtem összegyűjteni a napi bosszúságaimat, de persze azokat, amelyek nem személyes sérelmeim, hanem megeshetnek bárkivel. Arra gondoltam, hogy megszavaztatom, melyik a legkártékonyabb, a legostobább és a legviccesebb.

Isten éltesse Mária nénit, Budaörs egyik legidősebb polgárát!

Budaörs egyik legidősebb polgárát, a kilencvenhét éves Király Mihálynét, azaz Mária nénit az Idősek Világnapján köszöntötte a város vezetése.

Oldalak