Jelenlegi hely

Gazdaság

A svájciak titkát kell csak megismerni

Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy miért van egyre nagyobb pénzhiány a fejlett bankrendszer ellenére. A problémára pedig kézenfekvő és gyors megoldás kínálkozik, amelyről nemzetközileg elismert szaktekintélyek tartanak előadást az Országos Helyi Pénz Konferencia keretében július 9-én és 10-én a helyi sportcsarnokban.

A vásárlóerő rangsorban negyedik Budaörs

Az 5000 főnél nagyobb települések Budapest nélküli rangsorában az egy főre jutó vásárlóerő országos átlaghoz viszonyított aránya alapján az első öt helyen Üröm (150,5), Paks (146,8), Nagykovácsi (144,8), Budaörs (139,8) és Solymár (135,3) áll.

Különleges szarvasok a vadasparkban

Jövő héten itt az őszi szünet, amikor minden gyerekes család a feje tetején áll, és szülők rohamtempóban próbálják érdekes programokkal lefoglalni a kipihent gyerekeket. Szerencsére a mi városunkhoz igen közel van egy remek programlehetőség, a Budakeszi Vadaspark, ahol mostantól a rendkívül ritka Dybowski-szikaszarvasokat is lehet látni.

METRO Kedvenc Magánvállalkozásom Pályázati felhívás

„Magánvállalkozások Napja” – bruttó 10 millió forint értékű marketingkommunikációs támogatást nyújt a budaörsi központú METRO a legnépszerűbb hazai magánvállalkozásnak. A pályázati feltételek cikkünkben!

Okkal CSOK-kal, ok nélkül CSOK nélkül

A CSOK szabályozásának szeptemberi enyhítése növelni fogja az igénylők táborát 2017-re - mondja Raisz Mendy független hitelezési szakértőnk.  Akinek az a tapasztalata, hogy bár a szabály ugyanaz, egyes bankok szigorúbban is értelmezhetik azokat, mint más pénzintézetek, sok a félretájékoztatás, ezért aki igénybe szeretné venni az állami támogatásokat, járjon alaposan utána.

Elszaporodtak a lepkekabócák

Új kártevő bukkant fel a főváros környéki erdőkben: az amerikai lepkekabócával kapcsolatban egyre több bejelentés érkezik a kerttulajdonosoktól a Pilisi Parkerdő Zrt. szakembereihez. Az elszaporodott, idegenhonos lepkekabócák ellen sajnálatos módon nagyon nehéz védekezni.

Szolidaritási támogatások az Auchantól

Az Auchan budaörsi áruháza 8 000 euróval támogatja a Föld Napja Alapítvány „Fenntartható Budaörsért - ültess fát és versenyezz klímabarát étrenddel” című projektjét, a budaörsi Auchan Központ pedig 4 200 euróval  az Artemisszió Alapítvány „Iskolából munkába - készségfejlesztés és találkozás a munka világával” című kezdeményezését. A támogaatást tegnap adták át ünnepélyes keretek között.

Nem biztos, hogy a saját bankod adja a legjobb hitelajánlatot

A hitelképesség elvi kifejtése helyett sokkal gyakorlatiasabb kérdést tettünk fel - új sorozatunk első részében - Raisz Mendy, független hitelezési szakértőnek. Hogyan vegyünk fel úgy hitelt, hogy mégse adósodjunk el, például, ha lakást szeretnénk vásárolni? Egyebek között: soha ne elégedjünk meg egyetlen bank ajánlatával, és éljünk az előbírálat lehetőségével!

Mi várható a magyar gazdaságban az idén?

A magyar gazdaság idei növekedése a tavalyihoz és a régió más országaihoz képest lassú, bár az első félévhez képest gyorsulás valószínű. A GKI nem változtat 2%-os növekedési előrejelzésén - hangzott el a tegnapi sajtótájékoztatón.

Korrekt Partner lett a „gluténmentes bolt”

„Korrekt Partner” lett a budaörsi Amurex GM Hungária Kft., a helyiek által „gluténmentes bolt”-ként ismert vállalkozás. A kitüntetést és a vele járó védjegyet a kereskedelemben/szolgáltatásban végzett tisztességes kereskedői/szolgáltatói magatartás elismerése érdekében adományozza a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara.

Oldalak