Jelenlegi hely

Oktatás

Iskolakezdés

Nem olcsó mulatság az iskolakezdés, legalább 30-40 ezer forintba kerül gyerekenként, mire a legszükségesebbeket megveszi a család. A K&H néhány hasznos tippet gyűjtött össze a leendő elsősök szüleinek.

Almaprojekt a 2. b-ben

Hogyan lesz az almamagból almás sütemény? Meséken és közös kalandokon át vezetett az út Ircsi nénivel és a 2. b osztállyal többek között az almáskertbe és a sarki zöldségeshez, majd ért véget októberben egy bemutató órán az osztályteremben.

Hagyományőrzés- és teremtés az Árpád utcai iskolában

Augusztusban új, modern és teljesen akadálymentes épületben nyitotta meg újra kapuit az „Árpád utcai iskola”, ahol a tanulásban akadályozott és értelmileg akadályozott gyermekek oktatása és nevelése folyik. Az iskola jelenéről és jövőjéről az új tagintézményi vezetővel, Fazekas Mónikával beszélgettünk.

 

Október 3-án nyit a Tanoda!

A Budaörsi Tanoda október 3-án kezdi meg ebben a félévben a működését. A  Budaörsön lakó és/vagy tanuló gyerekek és fiatalok számára nyújtanak segítséget  a mindennapi iskolai felkészülésben, tanulásban, a házi feladatok elkészítésében, a nyelvtanulásban, a korrepetálásban, a fejlesztésben. Emellett közösségi programokat és művészeti tevékenységet is szerveznek a fiatalok számára.

A Pillantás Fotókör fődíjat és különdíjakat is kapott

A budaörsi Pillantás Fotókör tagjai, Gönczi Gergő fődíjas lett, Kótány Katica különdíjas, Csomós Pál pedig könyvutalványban részesült az Európai Mobilitási Hét Kreatív pályázatán.

 

Ötödik éve Hangoló

„A gyerekek nagy lelkesedéssel segédkeznek a műsorok technikai lebonyolításában, úgy szoktam mondani: jutalomból dolgozhatnak. ”Tóth László a művelődési központban ötödik éve vezeti a „Hangoló” szakkört.

Újra szenior akadémia!

Szeptember 9-én az időskori diszkrimináció témájával  kezdődik az országos idősképző hálózatot működtető Zsigmond Király Egyetem által szervezett és a  Budaörs Város Önkormányzata által támogatott Budaörsi Szenior Akadémia ötödik féléve. Az előadásokon minden 50 év feletti budaörsi érdeklődő részt vehet, ingyenesen.

Ünnepélyes tanévnyitó az új Árpád utcai iskolában

Ünnepélyes keretek között adták át ma az Árpád utcai, egykori „kisegítő”, mai hivatalos nevén a Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola Gyógypedagógiai Intézményi Egység új épületét, amely egyben az új iskolai év városi megnyitója is volt.

A Kids Club módszer

A Kids Clubban a gyermekek nem érzik tanulásnak az idegen nyelvet, hiszen játék közben sajátítják el a mindennapi élet nyelvezetét. A módszer már hathónapos kortól egészen 14 éves korig javasolt. Megérkezett Budaörsre!

 

Segítsünk együtt, egymásnak!

A nagyobb családokban gyakran egymástól is megöröklik a gyerekek a tanszereket; de ahol már nincs újabb kisiskolás, ott se dobja ki a jó állapotú iskolaszereket, hanem vigye be egy adományokat gyűjtő helyre, mert biztosan van olyan gyerek, aki örül majd neki!

Oldalak